bräckebikers

Navigation

Resor

bräckebikers
resor
planer

länkar

Zilina  2008-06-02

Efter en god frukost i Wloclawec kom vi iväg på resan till Krakow. Tyvärr hittade Göran ett oljeläckage på sin nyservade mc, men det är inget stort problem, mest irriterande.

a<
Göran hade planerat in ett besök på Auswitch för oss, det ligger nära Krakow. Vi besökte två av lägren och fick en inblick i den fruktansvärda grymhet som utspelades här. På bilden nedan syns infarten till Auswitch-Birkenau.

text
Vi var framme i Krakow vid tiotiden på kvällen. Inga problem att hitta utan karta. Vi körde mot centrum, och när vi var där frågade vi oss fram. Det blev en dryg resa från Gdansk till Krakow. Det tar sin tid i Polen. Eftersom vi körde under helgen var det relativt lugnt på vägarna, men en del bilister levde upp till det dåliga ryktet som polska bilister har. Det var väldigt många fartkontroller, men bräckebikers håller fartbegränsningarna så det var inget problem för oss.

Vårt hotell var helt ok, modernt med lite kommuniststuk.
text


På måndag morgon började vi med att sightseea i det vackra Krakow som tidigare var Polens huvudstad.

text


Vi såg bland annat vart den tidigare påven bott innan han blev påve.

text

Så småningom fortsatte vi resan. Södra Polen och Norra Slovakien var väldigt vackert. Dessutom tidvis mycket trevlig hojåkning. Det tog sin tid även idag, mängder av vägarbeten med ständiga stopp.

Vi var framme i Zilina vid sextiden, rejält trötta. Vi styrde mot ett Holiday Inn som vi trodde skulle vara billigt och bra. Bra var det men inte billigt. Vi förklarade att bräckebikers hade en tight budget som medgav max 30 euro per natt. Ordinarie pris var 70, efter lite förhandlade fick vi så småningom ned priset till 45 euro. 

Bräckebikers är välutrustade, men det kräver också att man håller koll på sina grejor, här finns det möjlighet till förbättring. 

Borttappat 
en bräckebiker  1 gång
mobil                4 gånger
pass                  3 gånger
skor                  1 gång
mc-nycklar        2 gånger

Allt utom skorna har kommit till rätta efter idogt sökande. Speciellt lättade blev vi när vi återfann den försvunna bräckebikern.