bräckebikers

Navigation

Resor

bräckebikers
resor
planer

länkar

Gelleråsen, 2006-07-30

 

Söndagen den 30 juli gjorde bräckebikers självutnämnda styrelse, d.v.s. Lunkan, Lasse och Kjelle en mc-resa till Karlskoga. Syftena med resan var dels att påbörja verksamhetsplanering för nästa år samt att studera broms-och kurvteknik på plats vid europamästerskapet i roadracing, som gick av stapeln på Gälleråsens racingbana den dagen.

 

Vi steg upp i svinottan och fick avnjuta en 25-milaresa i strålande högsommarmorgon. Vi anlände till Gälleråsen i mycket god tid före tävlingen.  Vi avnjöt det obligatoriska fikat i gröngräset och följde sedan roadracingförarnas uppvärmningsvarv.

 

 

 

 

Innan tävlingen gick vi runt och minglade i depån. Vi djupintervjuade dessutom två av tävlingsförarna.

 

 

Tävlingens höjdpunkter stod Micke ”Crazy Mike” Nilsson för, som vann i två olika klasser (SS 600 och Superstock 600) efter formidabla körningar.

 

 

Under pauser i tävlingen gjorde dessutom Matti bejublade uppvisningar i konsten att åka mc på bak-eller framhjul kombinerat med piruetter.

 

 

 

 

När vi närmare studerade dessa mc-virtuosers  framfart blev det uppenbart för oss att vi har en hel del att lära om mc-åkning. Vi enades dock om att BB:s styrelse var på rätt väg i vårt fortbildningsprogram i broms-och kurvteknik, men att vi måste arbeta intensivt för att BB:s övriga medlemmar också tillägnar sig dessa färdigheter.

 

 

Vid sex-tiden på kvällen drog vi mycket belåtna hemåt i 25-gradig värme. Under middagen, vid en restaurang vackert belägen vid en sommarblank sjö, nämndes mc-tåget genom Tyskland som ett mycket attraktivt sätt att nästa år komma en bra bit på väg mot mc-åkning söder om alperna, kanske mot Adriatiska havets och Medelhavets kustlinje.